1 Αυγούστου 2024

Ταχύτητες ακόμη και 80-100 μέσα στον Κορινό -Τι λένε κάτοικοι της Βασιλέως Κωνσταντίνου




Φωτογραφία αρχείου

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,
σας γράφω σήμερα με βαθιά απογοήτευση και αγανάκτηση για να περιγράψω τις αφόρητες και επικίνδυνες καταστάσεις στη γειτονιά μας. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες να εκθέσουμε τα ζητήματά μας στη δημοτική αρχή, τα προβλήματά μας έχουν μόνο επιδεινωθεί και φαίνεται πως κανείς δεν ενδιαφέρεται.
Η διεύθυνσή μας είναι Βασιλέως Κωνσταντίνου 146. Ακριβώς μπροστά από το ακίνητό μας βρίσκεται ένας ανώνυμος χωματόδρομος, ο οποίος εδώ και χρόνια αποτελεί συνεχές πρόβλημα. Η κατάσταση διαβίωσής μας είναι απλώς καταστροφική:
Πρόσβαση στο ακίνητο: Δεν υπάρχει ακόμη πρόσβαση στο ακίνητό μας. Ένας επικίνδυνος αύλακας διαχωρίζει τον χωματόδρομο από τις εισόδους (πόρτα και πύλη) του ακινήτου μας. Αυτός ο αύλακας αποτελεί σοβαρό κίνδυνο τραυματισμού, όχι μόνο για τους κατοίκους, αλλά και για τους πεζούς, ειδικά τα παιδιά και τους τουρίστες που δεν γνωρίζουν την περιοχή.
Ραγδαία ανάπτυξη ζιζανίων στον αύλακα: Τα άγρια χόρτα στον αύλακα αναπτύσσονται ραγδαία (1 μέτρο τον μήνα) και απειλούν να φράξουν τη ροή των υδάτων. Αυτό οδηγεί σε τακτικές πλημμύρες του ακινήτου μας κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων. Πριν από τέσσερα χρόνια, οι σωλήνες για την κάλυψη του αύλακα είχαν τοποθετηθεί και ένα χρόνο αργότερα απομακρύνθηκαν χωρίς καμία εξήγηση. Τα άγρια χόρτα προσελκύουν φίδια, βατράχια και έντομα. Έχουμε βρει αρκετά δέρματα φιδιών στον αύλακα και ο σκύλος μας έφαγε ένα βατράχι, με αποτέλεσμα να δηλητηριαστεί και να χρειαστεί κτηνιατρική περίθαλψη. Όλα αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν εύκολα να λυθούν, εάν τοποθετηθούν επιτέλους οι σωλήνες και ο αύλακας καλυφθεί.
Έλλειψη ονόματος δρόμου και αριθμών κατοικιών: Ο χωματόδρομος δεν έχει όνομα και η διοίκηση στην Κατερίνη αρνείται ακόμα και την ύπαρξη αυτού του "δρόμου" ή την ένταξή του στον Κορινό! Πολλά σπίτια σε αυτόν τον δρόμο δεν έχουν όνομα ή αριθμό, παρόλο που κάθε σπίτι διαθέτει σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο. Τα ταχυδρομικά γράμματα των γειτόνων καταλήγουν τακτικά στο γραμματοκιβώτιό μας.
Υψηλή κυκλοφοριακή επιβάρυνση και προβλήματα ασφάλειας: Ο ανώνυμος χωματόδρομος χρησιμοποιείται έντονα, συμπεριλαμβανομένων τεράστιων τρακτέρ και γεωργικών μηχανημάτων καθώς και ΙΧ αυτοκινήτων με διάφορες πινακίδες κυκλοφορίας. Συχνά δεν είναι σαφές από πού προέρχονται ή πού πηγαίνουν αυτά τα οχήματα.
Προβλήματα με τα απορρίμματα: Δεδομένου ότι η αποκομιδή απορριμμάτων δεν εξυπηρετεί τον χωματόδρομο, οι γείτονες τοποθετούν τους κάδους απορριμμάτων τους για συλλογή μπροστά από το σπίτι μας στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου. Οι γεμάτοι και δύσοσμοι κάδοι παραμένουν εκεί όλη τη νύχτα και πολύ μετά την αποκομιδή την επόμενη μέρα.
Έλλειψη κάδων απορριμμάτων στις κολόνες φωτισμού: Ενώ όλες οι κολόνες φωτισμού στον Κορινό είναι εξοπλισμένες με κάδους απορριμμάτων, οι κολόνες μπροστά από το σπίτι μας δεν έχουν. Σκουπίδια καταλήγουν τακτικά μπροστά και στο οικόπεδό μας.
Φόρτος σκόνης: Όλοι οι κάτοικοι του χωματόδρομου πρέπει συνεχώς να εισπνέουν σκόνη που ανασηκώνεται από τα πολλά οχήματα. Το σπίτι μας, το αυτοκίνητο, τα ρούχα και ακόμη και τα έπιπλα στο εσωτερικό είναι καλυμμένα με σκόνη μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το αυτοκίνητο είναι βρώμικο μέσα σε μια μέρα όσο αλλού σε ένα χρόνο.
Φροντίδα των δημοτικών χώρων: Αναγκαζόμαστε να φροντίζουμε και να καθαρίζουμε τους δημοτικούς χώρους γύρω από το ακίνητό μας, καθώς ο δήμος δεν το κάνει.
Επιπλέον, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου:
Έλλειψη πινακίδας εισόδου στον οικισμό και ανεπαρκή σήματα κυκλοφορίας: Ο Κορινός δεν έχει πινακίδα εισόδου και τα υπάρχοντα σήματα περιορισμού ταχύτητας είναι σχεδόν αόρατα, πολύ μικρά ή καλυμμένα από φυτά.
Σήματα κυκλοφορίας που δεν συμμορφώνονται με τα πρότυπα της ΕΕ: Τα σήματα περιορισμού ταχύτητας δεν πληρούν τα πρότυπα της ΕΕ.
Μη τήρηση του ορίου ταχύτητας: Μπροστά από το σπίτι μας ισχύει όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα, ωστόσο κανείς δεν το τηρεί. Οι ταχύτητες των 80-100 χλμ/ώρα είναι ο κανόνας και τα 150 χλμ/ώρα δεν είναι σπάνια. Επιθετικές οδήγησεις, συμπεριλαμβανομένων προσπεράσεων με τρία αυτοκίνητα δίπλα-δίπλα, είναι καθημερινό φαινόμενο.
Επικίνδυνη είσοδος: Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να εισέρχεται κανείς από το ακίνητό μας στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, καθώς τα οχήματα κινούνται με υπερβολική ταχύτητα.
Έλλειψη ελέγχων ταχύτητας: Από τότε που ζούμε εδώ, δεν έχουν γίνει έλεγχοι ταχύτητας στη ζώνη των 30 χλμ/ώρα.
Η ασφάλεια και η ποιότητα ζωής των κατοίκων είναι σοβαρά επηρεασμένες. Πρέπει να αναλάβετε δράση άμεσα για να διορθώσετε αυτές τις αδικίες.
Με απογοητευμένους χαιρετισμούς,
Ματθαίος Μέρλειν και Πολυξένη Γελαστοπούλου
Βασιλέως Κωνσταντίνου 146
Κορινός, Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !