6 Αυγούστου 2024

Εικόνες εγκατάλειψης στον χώρο πρασίνου και αναψυχής δίπλα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης






Διαβάστε τι γράφει Αναγνώστης μας
Αγαπητό Katerinipress σας γράφω για να σας δείξω, δυστυχώς, εικόνες εγκατάλειψης για μια ακόμη μεριά της πόλης μας και συγκεκριμένα στο μικρό πάρκο απέναντι από τον 5ο Βρεφονηπιακό σταθμό, στην οδό Τενέδου, δίπλα από το 10ο Δημοτικό και πολύ κοντά στο σχολικό συγκρότημα του 3ου ΓΕΛ και 3ου Γυμνασίου.
Όταν ολοκληρώθηκε πριν από περίπου 5 χρόνια ο συγκεκριμένος χώρος πρασίνου και αναψυχής αποτελούσε κόσμημα για την νεόδμητη περιοχή της πόλης μας. Ωστόσο εκ τότε παρουσιάζει εικόνα παραμέλησης και εγκατάλειψης χρόνο με το χρόνο. Τα παγκάκια έχουν καταστραφεί (οι καταστροφές/φθορές δημόσιας περιουσίας είναι ένα άλλο τεράστιο ζήτημα και δεν το εξετάζω τώρα εδώ), κυβόλιθοι έχουν βγει, σκουπίδια παντού, καλαθάκια πουθενά, τα χόρτα κόβονται καθυστερημένα και -σχεδόν αποκλειστικά - σε περιόδους λειτουργίας των σχολείων. Ο κόσμος, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά και το βράδυ η νεολαία, από εκεί που απολάμβανε την βόλτα, το έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό. Οι εικόνες είναι σημερινές και αποτυπώνουν την κατάσταση.
Γνωρίζω ότι οι άνθρωποι του Δήμου κάνουν τεράστια προσπάθεια και δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν, όμως δεν φταίνε σίγουρα αυτοί.
Θα πρέπει ο Δήμος να μεριμνήσει και να στελεχώσει την υπηρεσία Πρασίνου, κι όχι μόνον, με μόνιμους ή συμβασιούχους υπαλλήλους, είτε μέσω ίδιων πόρων είτε εκμεταλλευόμενος χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Αλήθεια, ας αναλογιστούμε αν σε όσες χώρες έχουμε ταξιδέψει έχουμε αντικρύσει αντίστοιχες εικόνες σε πάρκα, ακόμα και σε χώρες που τις θεωρούμε "υποδεέστερες" από εμάς...(π.χ. Βουλγαρία, Ρουμανία κ.ά)
Άλλες πόλεις έχουν έλλειψη πάρκων και πρασίνου κι εμείς που, αν μη τι άλλο τα τελευταία χρόνια έχουμε δημιουργήσει σε αρκετές γωνιές της πόλης μας, να μην μπορούμε απλά να τα συντηρήσουμε. Είναι πραγματικά κρίμα.
Η νέα δημοτική αρχή ανέλαβε με φόρα, διάθεση και όρεξη, ωστόσο η πραγματικότητα την προσγειώνει κάπως απότομα και θα πρέπει να ανασυντάξει δυνάμεις προκειμένου να ανταποκριθεί στην καθημερινότητα των πολιτών της Κατερίνης.
Οι εικόνες αυτές σίγουρα δεν τιμούν κανέναν και ευελπιστούμε να υπάρξει μια γενικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος του πράσινου και της καθαριότητας (πλην του κεντρικού που αποτελεί κόσμημα) στην πόλη μας.
Με εκτίμηση
Θάνος Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !