21 Ιουλίου 2024

Hellenic Train: Διεκδικεί αποζημιώσεις από το Δημόσιο λόγω Τεμπών




Η Hellenic Train υπέστη σημαντική μείωση εσόδων για το έτος 2023, καταγράφοντας ζημιές 65,7 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τον ισολογισμό της. Η εταιρεία αποδίδει την άσχημη οικονομική της επίδοση σε "αναπάντεχα γεγονότα", όπως το δυστύχημα στα Τέμπη και η κακοκαιρία Daniel.

Πτώση εσόδων:
Τα έσοδα από εισιτήρια μειώθηκαν κατά 43,16%, φτάνοντας τα 46,6 εκατομμύρια ευρώ έναντι 82,1 εκατομμυρίων ευρώ το 2022.
Τα έσοδα από μεταφορά εμπορευμάτων κατέγραψαν πτώση 47,18%.
Συνολικά, τα έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν κατά 36,96%, αγγίζοντας τα 97 εκατομμύρια ευρώ έναντι 153,9 εκατομμυρίων ευρώ το 2022.

Συγκοινωνιακές διακοπές και καταστροφές:Η σιδηροδρομική κυκλοφορία διακόπηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη, πλήττοντας σημαντικά τα έσοδα από εισιτήρια.
Η κακοκαιρία Daniel προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην σιδηροδρομική υποδομή, επηρεάζοντας αρνητικά τα έσοδα από μεταφορά εμπορευμάτων.

Διεκδίκηση αποζημιώσεων


Η Hellenic Train προτίθεται να διεκδικήσει αποζημιώσεις από το Δημόσιο, καθώς θεωρεί ότι οι συγκοινωνιακές διακοπές και οι καταστροφές οφείλονταν σε ανωτέρα βία.

Συνολικά, η Hellenic Train καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις, όπως η αποκατάσταση των ζημιών, η ενίσχυση της σιδηροδρομικής υποδομής και η προσέλκυση επιβατών και πελατών.




https://www.saronicmagazine.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !