24 Ιουλίου 2024

H Δώρα Γκουντούρα έτοιμη να κατακτήσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Παρισίου




Μεταξύ των υποψηφίων για ν’ ανέβουν στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων είναι και Λαρισαία η Δώρα Γκουντούρα, σύμφωνα με την παγκόσμια ομοσπονδία ξιφασκίας.




Η Ελληνίδα κορυφαία αθλήτρια συγκαταλέγεται μέσα στα φαβορί για να κατακτήσουν μετάλλιο στο αγώνισμα της σπάθης των Αγώνων του Παρισιού. Η Γκουντούρα είναι πανέτοιμη για να λάβει μέρος για δεύτερη φορά στην καριέρα της στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη και, μάλιστα, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παγκόσμια ομοσπονδία βρίσκεται μέσα στο τιμ των αθλητριών που είναι υποψήφιες για μια θέση στο βάθρο του αγωνίσματος σπάθης γυναικών.
Η 27χρονη (γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1997) Λαρισαία κάτοικος Αθηνών (και για χάρη του αγαπημένου της αθλήματος) Δώρα Γκουντούρα μίλησε στην «Ε» και το πρώτο σχόλιο αφορούσε τον αέρα του φαβορί… «Δε με αγχώνουν τέτοια σχόλια, απλά με χαροποιούν. Άνθρωπος που επηρεάζεται από τα θετικά σχόλια επηρεάζεται και από τα αρνητικά, κάτι το οποίο μπορεί να σου δημιουργήσει μια ψυχολογική κατάσταση που δε θέλεις».
* Υπάρχει μια αφίσα με τη φωτογραφία σου στο Αρχαίο Θέατρο που κοσμεί την πόλη…
«Το γνωρίζω είναι μια πρωτοβουλία των χορηγών που θέλουν να συνδέσουν αυτούς που μετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την πόλη που κατάγονται και εγώ νιώθω περηφάνια για την καταγωγή μου. Χαίρομαι που θα δούνε όλοι την προσπάθεια που θα κάνω στη διοργάνωση, γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που δεν ενημερώνονται από τα smart τηλέφωνα, είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω επιλογής».
*Δεύτερη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Νιώθεις πιο έτοιμη;
«Είμαι μια άλλη Δώρα σε σχέση με αυτή που μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Πιο έμπειρη, καλύτερη προπονητικά και ξέρω ότι θα αντιμετωπίσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη. Το γεγονός ότι μεγαλώνουμε σου δημιουργεί νέες εμπειρίες στη ζωή σου».
*Πότε αναχωρείς, πότε αγωνίζεσαι…
«Αναχωρώ για το Παρίσι την Τετάρτη και θα αγωνιστώ στις 29 Ιουλίου».
*Με τις ευχές όλων των Λαρισαίων…
«Ναι, η αλήθεια είναι ότι έχω δεχθεί πολλά τηλέφωνα από τη Λάρισα για καλή επιτυχία στους αγώνες και αυτό με συγκινεί ιδιαίτερα».
*Να ελπίζουμε για μια θέση στο βάθρο…
«Στόχος είναι να παίξω καλά, να είμαι υγιής και όπου φθάσω…».
*Ίσως να αποτελέσεις πρότυπο για να υπάρξει το άθλημα της ξιφασκίας στην πόλη της Λάρισας…
«Μακάρι να συμβεί αυτό, γιατί η ξιφασκία είναι ένα υπέροχο άθλημα».
* * *
Μια σχολική εκδρομή και η σύμπτωση μιας δημοτικής αθλητικής δράσης έγινε η αφορμή για να πιάσει για πρώτη φορά στο (δεξί) χέρι της σπαθί και να μην το καταθέσει ποτέ έκτοτε. Και να φθάσει με… αυτό μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέχρι τώρα έχει σημαντικές διακρίσεις στο αγώνισμα της σπάθης -συγκεκριμένα 2 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ένα σε ευρωπαϊκό και 8 σε παγκόσμια κύπελλα.
Επιλέχθηκε μαζί με άλλες 6 αθλήτριες που θα βρεθούν στην Πόλη του Φωτός για να συμμετάσχουν στο Ολυμπιακό τουρνουά ξιφασκίας και που θεωρούνται οι επικρατέστερες για ένα μετάλλιο. Οι υπόλοιπες είναι η Ουκρανή Όλγκα Καρλάν (FIE No 6) με 2 χάλκινα ολυμπιακά μετάλλια, η δις παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2022 και 2023, η Γιαπωνέζα Μισάκι Εμούρα (FIE No 1), οι Γαλλίδες Σάρα Μπαλζέρ (FIE No 2) και Μανόν Απιτί Μπρουνέ (FIE No 5), η Βουλγάρα Γιοάνα Ιλίεβα (FIE No 9) και η Ισπανίδα Λουθία Μαρτίν Πορτουγές (FIE No 4).
Η Δώρα Γκουντούρα το μόνο που δεν έχει στη συλλογή της είναι ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Σε λίγες μέρες ευχόμαστε να το έχει και αυτό…

eleftheria.gr – Του Σωτ. Κέλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !