22 Ιουλίου 2024

Πάνω από 11.000 στρέμματα έχουν καεί στην Δράμα






Συνεχίζεται για έβδομη ημέρα η μάχη με τις φλόγες στο όρος Φαλακρό στη Δράμα, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να ενισχύονται. Η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή ενώ ο άνεμος δυσχεραίνει τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Βίντεο από drone που πέταξε πάνω από την πυρκαγιά, δημοσίευσε το Forecast Weather, αποτυπώνει τις δραματικές εικόνες και το μέγεθος του πύρινου μετώπου.









Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο η φωτιά ξεκίνησε σε μεγάλο υψόμετρο από κεραυνούς ενώ οι ίδιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερα από 11.000 στρέμματα καμένα.




Την Κυριακή, ανακοίνωση του Δήμου Δράμας έκανε λόγο για μεγάλο κίνδυνο από το μέτωπο της φωτιάς. «Επειδή τις τελευταίες μέρες ανησυχούμε όλοι για τις εξελίξεις με τη φωτιά στο Φαλακρό, ο Δήμος Δράμας σας ενημερώνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να αποσοβηθεί ο κίνδυνος» αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι «επιτάχθηκαν οχήματα για τις ανάγκες, JCB και γκρέιντερ. Σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και με την άοκνη και συνεχή βοήθεια της Πυροσβεστικής Δράμας επιχειρούν στην περιοχή».

https://www.candiadoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !