26 Ιουλίου 2021

ΒΕΛΟΥΤΕ ΑΠΟ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑ από τον Διακεκριμένο ΣΕΦ ΝΙΚΟ ΚΟΥΛΟΥΣΙΑ

 


Από τον Διακεκριμένο ΣΕΦ ΝΙΚΟ ΚΟΥΛΟΥΣΙΑ -Πρώην Συνεργάτη του Katerinipress


Τι χρειαζόμαστε:

1 κολοκύθα μικρή (περίπου 1,5 κιλό)
1 γλυκοπατάτα σε κύβους
1 πράσο σε ροδέλες
3-4 κλαράκια σέλινο σε κομματάκια
3 καρότα σε κομματάκια
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Πυχτόγαλο Κρήτης ή Ξινομυζήθρα ή Γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα

Πως το κάνουμε:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το πράσο και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε για λίγη ώρα να καραμελώσουν.

Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα, την γλυκοπαπάτα, την κολοκύθα, το σέλινο, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι και τα μπαχαρικά.
Τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε βρασμένο νερό τόσο ώστε να καλύπτει τα λαχανικά.

Βράζουν για περίπου μισή ώρα και έπειτα τα πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός ή στο multi.
Σερβίρουμε βάζοντας μια κουταλιά από το τυρί ή το γιαούρτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι.


ΥΓ: Ο Νίκος Κουλούσιας , πρώην συνεργάτης του Katerinipress με τη στήλη ΜΑΜ και ΝΑΝΙ ,είναι Έλληνας σεφ που διαπρέπει στο εξωτερικό, έχοντας ταξιδέψει και εργαστεί επαγγελματικά από την Αφρική και την Αμερική, μέχρι τη Ρωσία, όπου και μαγείρεψε για τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά και τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι της Αγγλίας με τη Μέγκαν Μαρκλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !