Υλικά για την συνταγή
1 κ.σ. φυτικό λάδι
2,5 κιλά μοσχάρι νουά για ρολό
8 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό πατάτες
1 κ.σ. δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 φλ ζωμός μοσχαρίσιος ή κοτόπουλου
1/2 φλ κόκκινο κρασί
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C.
Ρίχνουμε 1 κ.σ. λάδι σε ένα ταψί και βάζουμε το μοσχάρι με το σκόρδο.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 60 λεπτά, ραντίζοντάς το συχνά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε.
Τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και αφήνουμε στην άκρη.
Στεγνώνουμε τις πατάτες με χαρτί κουζίνας και αφού έχουμε ψήσει το μοσχάρι μας για 60 λεπτά, βάζουμε και τις πατάτες μας στο ταψί γύρω από το κρέας.
Πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο και ψήνουμε για 60 λεπτά ακόμη.
Τοποθετούμε το κρέας σε μια πιατέλα και γύρω του τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λίπος από το ταψί μαζί με τον ζωμό και το κρασί και βράζουμε. Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε σε ένα μπολ.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !