Το ακτινίδιο είναι φρούτο του φθινοπώρου και μάλιστα με πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Αυτό που το χαρακτηρίζει είναι η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C, που είναι διπλάσια απ ότι σε ένα πορτοκάλι. Ένα και μόνο ακτινίδιο είναι αρκετό για να καλυφθούν οι ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνη C. Επίσης περιέχει βιταμίνη Α και Ε, καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Περιέχει επίσης φυλλικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, χαλκό και ψευδάργυρο. Τέλος τα μαύρα μικρά σποράκια στο ακτινίδιο είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ευεργετικά για την καλή υγεία της καρδιάς.
Τα οφέλη του ακτινιδίου
Έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες λόγω βιταμίνης C
Μειώνει τη πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων με την όραση
Προστατεύει το αναπνευστικό σύστημα λόγω βιταμίνης C
Συμβάλλει στη καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και έχει καθαρτικές ιδιότητες λόγω των φυτικών ινών
Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης
Ελέγχει την αρτηριακή πίεση
Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες
Συμβάλλει στην απώλεια βάρους
Άννα Καραγιώργη
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !