Το αχλάδι είναι ένα από τα φρούτα του Σεπτέμβρη. Μπορούμε να το βρούμε σε πράσινο χρώμα, σε κίτρινο, σε κίτρινο-κόκκινο όπως επίσης και κίτρινο- πράσινο. Ένα αχλάδι περίπου 100 γραμμαρίων προσδίδει 57 θερμίδες. Οι βιταμίνες που περιέχονται στα αχλάδια είναι η βιταμίνη Α, Β2 και Β6, Κ, και Ε. Επίσης έχουν ιώδιο, φολικό οξύ, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και κάλιο. Τέλος είναι πλούσια σε φυτικές ίνες αφού ένα μέτριο αχλάδι έχει 66 γρ. φυτικών ινών. Το αχλάδι μπορεί να καταναλωθεί σαν φρέσκο φρούτο, σε χυμό, μέσα σε επιδόρπιο γιαουρτιού, μέσα σε γλυκά όπως επίσης μπορεί να γίνει και γλυκό κουταλιού.
Ποιες οι θεραπευτικές του ιδιότητες
· Λόγω των φυτικών ινών συμβάλλει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και κατά του καρκίνου του εντέρου
· Περιέχει βόριο το οποίο συμβάλλει στην προστασία κατά της οστεοπόρωσης
· Είναι από τα πιο υποαλλεργικά φρούτα γι αυτό και μπορούν να καταναλωθούν άφοβα από βρέφη και μικρά παιδιά
· Μπορεί να καταναλωθεί από διαβητικούς ασθενείς
· Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, προλαμβάνοντας τον οργανισμό από τη γήρανση
· Είναι αντιβακτηριακά καθώς προστατεύουν από μολύνσεις και ασθένειες
· Τέλος φροντίζουν το καρδιαγγειακό σύστημα, καθώς ρυθμίζουν την κυκλοφορία του αίματος και προλαμβάνουν τυχόν εγκεφαλικά επεισόδια
Καραγιώργη Άννα
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !