Το σύκο θεωρείται από τα δημοφιλέστερα φρούτα του καλοκαιριού. Συνήθως καταναλώνεται από τους Μεσογειακούς λαούς και παρόλο που είναι καλοκαιρινό φρούτο, κάποιος που του αρέσει το σύκο μπορεί να το καταναλώνει και σαν αποξηραμένο φρούτο όλο το χρόνο.
Από θρεπτικής αξίας το σύκο περιέχει βιταμίνες όπως η Α, β1 και Β2, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, και μέταλλά όπως ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγγάνιο, νάτριο, κάλιο, κ.α. Τα σύκα επίσης είναι απαλλαγμένα από λίπος και χοληστερίνη. Το σύκο μπορεί να προστεθεί στο επιδόρπιο όπως το γιαούρτι, ή ακόμα μπορεί να μπει και στη σαλάτα για περισσότερη γεύση. Επίσης μπορεί να προστεθεί και σε κέικ και μαζί με τα δημητριακά πρωινού.
Ποια τα οφέλη του
· Μείωση της αρτηριακής πίεσης
· Δίνει λύση στο πρόβλημα της δυσκοιλιότητας λόγω των φυτικών ινών
· Παίζει βοηθητικό ρόλο στον έλεγχο του βάρους, καθώς διατηρεί για περισσότερο χρονικό διάστημα το αίσθημα κορεσμού
· Παρέχει προστασία στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες από τον καρκίνο του μαστού
· Προλαμβάνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων
· Έχει αντιδιαβητική δράση
· Συμβάλλει στη διατήρηση της πυκνότητας των οστών λόγω του ασβεστίου που περιέχει
· Είναι φυσικό αφροδισιακό
· Μειώνει τον ερεθισμό από τον πονόλαιμο
Άννα Καραγιώργη
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !