25 Ιανουαρίου 2017

Πορτοκάλι: ένα φρούτο με εξαιρετικές ιδιότητες



Της Άννας Καραγιώργη




Το πορτοκάλι ανήκει στην ομάδα των εσπεριδοειδών μαζί με το μανταρίνι και το γκρέιπφρούτ. Ευφορεί σε θερμές περιοχές. Τα πορτοκάλια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και είναι εύκολα διαθέσιμα. Περιέχει βιταμίνες όπως Α, Β1 και C. Επίσης τα πορτοκάλια είναι μια καλή πηγή αμινοξέων, β-καροτένιου, φολικού οξέως, πηκτίνης, καλίου, ασβεστίου, σιδήρου, ιωδίου, φωσφόρου, μαγγανίου, νατρίου, χλωρίου και ψευδαργύρου.

Τα οφέλη που μας προσδίδει το πορτοκάλι

* Συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου

* Μειώνει την χοληστερίνη και πιο συγκεκριμένα μειώνει την LDL χοληστερόλη

* Προωθεί την εύρυθμη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος

* Λόγω του φυλλικού οξέως, συμβάλλει στην σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου

* Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

* Εμποδίζει στο να εμφανιστούν πέτρες στα νεφρά

* Συμβάλλει στην απώλεια βάρους

* Διατηρεί υγιές δέρμα

* Προστατεύει από λοιμώξεις

* Ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα

* Συντελλεί στην υγεία των οστών και των δοντιών

* Προστατεύει κατά του έλκους

* Μειώνει την υπέρταση

* Καταπολεμά την αρτηριοσκλήρωση

* Ωφελεί ευεργετικά τους διαβητικούς



Ο χυμός πορτοκαλιού πρέπει να καταναλώνεται αμέσως γιατί χάνεται πολύ εύκολα και

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !