Γράφει η Άννα Καραγιώργη
Το μπρόκολο ανήκει στην κατηγορία των σταυρανθών λαχανικών. Είναι από τα πιο μελετημένα λαχανικά που υπάρχουν. Οι ιδιότητες που έχει σαν λαχανικό είναι πολύ σημαντικές και είναι από τα λίγα λαχανικά που έχουν σχεδόν όλα τα θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ, Α, Β1, Β6, C και φυλλικό οξύ καθώς επίσης είναι πλούσιο σε χρώμιο, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο και μαγγάνιο. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι όσο πιο έντονο χρώμα είναι το μπρόκολο τόσο πιο πολύ περιέχει όλα αυτά τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.
Πως μας βοηθάει
* Δρα ευεργετικά και προστατευτικά στο καρδιαγγειακό σύστημα καθώς και μειώνει τις πιθανότητες ενός εγκεφαλικού επεισοδίου
* Το μπρόκολο είναι πολύ καλή τροφή για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με σακχαρώδη διαβήτη
* Έχει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες και λειτουργεί προστατευτικά κατά του καρκίνου
* Επίσης έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μειώνοντας τον κίνδυνο χρόνιας φλεγμονής
* Είναι αρκετά φιλικό για το στομάχι, καταπολεμώντας τα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά μικρόβια.
* Τέλος η κατανάλωση μπρόκολου βοηθάει τα μάτια, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη.
Tips!!!!!!
Πολλοί δεν μαγειρεύουν το μπρόκολο λόγω της μυρωδιάς του. Ένα μυστικό για ν αποφύγουμε τη μυρωδιά είναι να ρίξουμε ένα κομμάτι ψωμί μέσα στην κατσαρόλα ενώ βράζει και με αυτό τν τρόπο απορροφώνται οι δυσάρεστες οσμές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !