3 Σεπτεμβρίου 2016

Σταφύλι: το θεϊκό φρούτο

Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού. Το αμπέλι αλλιώς ονομάζεται και κλήμα (Vitis Vinifera), είναι αναρριχητικό φυτό και τα προϊόντα του είναι ο μούστος, το κρασί, το ξύδι και οι σταφίδες. Τα ελληνικά σταφύλια βγαίνουν στην αγορά στις αρχές Αυγούστου και είναι διαθέσιμα έως και τον Οκτώβριο.


Η διατροφική του αξία
Τα σταφύλια αποτελούνται κυρίως από υδατάνθρακες και πιο συγκεκριμένα τη γλυκόζη και τη φρουκτόζη. Βιταμίνη C, κάλιο και πολυφαινόλες. Μία μερίδα αντιστοιχεί σε 90 θερμίδες.
Πως μας βοηθάει
1. Προστατεύει από καρδιαγγειακά νοσήματα
2. Το εκχύλισμα σταφυλιού εχει προστατευτική δράση για τους πνεύμονες
3. Συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και της μνημης
4. Λόγω των φλαβονοειδών που περιέχει προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και από τον καρκίνο
Tips!!!!!
Όταν αγοράζουμε σταφύλια, θα πρέπει να προσέχουμε πάντα τα κοτσάνια τους να είναι πράσινα και σκληρά. Επίσης για να ωφεληθούμε από τις θρεπτικές ουσίες του σταφυλιού πρέπει να τα καταναλώνουμε

Άννα Καραγιώργη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !