27 Ιουλίου 2016

Mοσχαράκι κοκκινιστό πεντανόστιμο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες (ποντίκι)
  • 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • μια πρέζα κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις κάψει ελαφρώς τσιγαρίζουμε το μοσχαράκι.
Βήμα 2
2) Όταν ασπρίσει από όλες τις πλευρές,προσθέτουμε και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε κι αυτό.
Βήμα 3
3) Έπειτα ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τη ντομάτα.
Βήμα 4
4) Ρίχνουμε νεράκι και λίγο ακόμα λαδάκι,αν θέλουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
Βήμα 5
5) Αφήνουμε το κρέας να μαλακώσει σε μέτρια φωτιά για 1 1/2 με 2 ώρες σίγουρα. Ελέγχουμε τακτικά μήπως χρειάζεται κι άλλο νερό.
Βήμα 6
6) Αν το μαγειρέψετε στη χύτρα σίγουρα ο χρόνος θα είναι λιγότερος.

Λίγα μυστικά ακόμα

  • Για να μην ξινίζει η ντομάτα, ανοίξτε τη στη μέση και βάλτε ένα κουταλάκι ζάχαρη στο εσωτερικό. Ξανακλείστε την και αφήστε τη στο ψυγείο όλο το βράδυ.
  • Το φαγητό αυτό ταιριάζει τέλεια με πουρέ πατάτας! Καλή επιτυχία... αν και είναι σίγουρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !