25 Ιουλίου 2016

Συνταγή για σπιτικό μιλφέιγ

Το μιλφέιγ είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά. Σίγουρα θα νομίζεις ότι χρειάζεται μεγάλος χρόνος παρασκευής του στο σπίτι. Εμείς σου κάνουμε δώρο την παρακάτω συνταγή η οποία γίνεται μέσα σε 10 λεπτά και θα σε ενθουσιάσει!

ΥΛΙΚΑ
  • 2 πακέτα σφολιατίνια (θα τα βρείτε σε όλα τα super market ακριβώς έτσι)
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
  • 1 κουτί εβαπορέ γάλα
  • 2 φλιτζάνια νερό (καλύτερα να μετρήσετε το νερο με το κουτί του εβαπορέ, παρα ένα δάχτυλο.)
  • 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη (ή κρέμα γάλακτος πλήρη σε λιπαρά)
  • Άχνη ζάχαρη
  • Κανέλα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Χρησιμοποιήστε ένα πυρέξ μέτριο.
  2. Στρώστε μία σειρά από σφολιατίνια.
  3. Ετοιμάστε την κρέμα χτυπώντας με το μίξερ: το εβαπορέ, τα άνθος αραβοσίτου και το νερό μέχρι να πήξει η κρέμα (δεν θα γίνει σαν την σαντιγί, θα είναι πιο ρευστή)
  4. Ρίχνετε την κρέμα πάνω από τα σφολιατίνια
  5. Φτιάχνετε την σαντιγί ακολουθώντας της οδηγείες παρασκευής της, και αφού πήξει την ρίχνετε πάνω στην κρέμα.
  6. Όσα σφολιατίνια μείνανε τα θρυμματίζετε και τα ρίχνετε από πανω.
  7. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.
  8. Πριν το κόψετε ρίχνετε την άχνη και την κανέλα με ένα σουρωτήρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !