3 Ιουνίου 2016

Πάβλοβα

Χρειαζόμαστε: ασπράδια αυγών, ζάχαρη άχνη και κρυσταλλική, λίγο λευκό ξύδι, κρέμα γάλακτος, φρέσκιες φράουλες και σιρόπι φράουλας. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτοντας τη ζάχαρη βροχηδόν και το ξύδι. Απλώνουμε λίγη ποσότητα μαρέγκας, με σπάτουλα σε ταψί με λαδόκολλα, έτσι ώστε να σχηματιστεί μια στρογγυλή βάση και για τα τοιχώματα χρησιμοποιούμε κορνέ ή κουτάλι. Ψήνουμε για αρκετή ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία, ώσπου να στεγνώσει, την αφήνουμε για επίσης αρκετή ώρα, ώσπου να κρυώσει, μέσα στον φούρνο. Τη μεταφέρουμε σε πιατέλα, τη γεμίζουμε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος, φράουλες (ή άλλα φρούτα εποχής) και περιχύνουμε (προαιρετικά) με σιρόπι φρούτων.

Δέσποινα Σαραηλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !