13 Ιουνίου 2016

Αμύγδαλα: ένας θρεπτικός θησαυρός

Τα αμύγδαλα θεωρούνται ένας θρεπτικός αλλά και εύγεστος ξηρός καρπός με εξαιρετικές ιδιότητες που ωφελούν ακόμα και την ομορφιά μας.
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια πηγή πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών, ιχνοστοιχείων, φυτικών ινών αλλά είναι και πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και Ε όπως επίσης περιέχουν και μια μικρή ποσότητα ασβεστίου.
Οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση των αμυγδάλων αλλά να μην υπερβαίνουμε την κατανάλωση από το επιτρεπτό διότι δίνουν και αρκετές θερμίδες. Καλό είναι τα αμύγδαλα να είναι νωπά και κατά προτίμηση ανάλατα. Μια χούφτα αμύγδαλα ( περίπου 15 γρ) περιέχει 92 θερμίδες.
Πως μας βοηθάει
1. Μειώνει τα ποσοστά του σωματικού λίπους
2. Διατηρεί δυνατά και γερά τα οστά μας
3. Προφυλάσσουν από τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων
4. Μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης και συγκεκριμένη της LDL χοληστερίνης
5. Συμβάλλουν στην καλή ρύθμιση του διαβήτη


TIPS!!!!!!
Να προτιμάται αμύγδαλα που η φλούδα τους είναι ξανθιά, γιατί όσο πιο ξανθιά είναι η φλούδα τους τόσο πιο φρέσκα είναι τα αμύγδαλα. Επιπλέον, όταν τα αμύγδαλα είναι καλά δεν έχουν πικρή γεύση και δεν είναι ζαρωμένα.

Άννα Καραγιώργη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !