25 Μαρτίου 2016

Κορινθιακή σταφίδα: superfoods ελληνικής καταγωγής

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη τάση κατανάλωσης ξένων superfoods. Παρόλα αυτά η Ελλάδα παράγει πολλές τροφές με ισχυρή ευεργετική δράση. Μία από αυτές τις τροφές είναι και η κορινθιακή σταφίδα, η οποία παράγεται από μαύρα  σταφύλια που έχουν ρώγες μικρού μεγέθους.
Το 80% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής παράγεται στην Ελλάδα. Κατά την παραγωγή και την επεξεργασία της δεν χρησιμοποιείται κανένα πρόσθετο ενώ η ξήρανση της γίνεται με φυσικό τρόπο κυρίως στο ήλιο σε μέτριες θερμοκρασίες . Έχει γλυκιά γεύση που οφείλεται στη μεγάλη περιεκτικότητα της σε φρουκτόζη η οποία έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Καταναλώνεται με τη φλούδα της , η οποία έχει υψηλό ποσοστό διαιτητικών ινών.
Είναι πλούσια σε:
Ιχνοστοιχεία όπως το κάλιο και μαγνήσιο που βοηθούν στη μείωση της κατακράτησης υγρών
Σίδηρο που βοηθά στην αντιμετώπιση της σιδηροπενικής αναιμίας
Πολυφαινόλες που ελλατώνουν τη χοληστερόλη που εναποτίθενται στου ιστούς  και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπαθειών
Πρεβιοτικές  ιδιότητες που βοηθούν στη καλή λειτουργία του έντερου
Έχει αντικαρκινική δράση κυρίως σε ότι αφορά το παχύ έντερο και το στομάχι
Διαθέτει αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή δράση

Της Νίκης Χρυσοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !