24 Ιουλίου 2015

Με 6-0 συνέτριψε ο ΠΑΟΚ την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ

Καταιγιστικός ο ΠΑΟΚ, συνέτριψε τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ με 6-0 στην Τούμπα στον δεύτερο αγώνα του β΄ προκριματικού γύρου στο Γιουρόπα Λιγκ και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης, όπου στις 30 Ιουλίου και 6 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει μία
εκ των Σπαρτάκ Τρνάβα ή Λίνφιλντ, καθώς υπερκάλυψε την ήττα (1-2) του πρώτου αγώνα. Για τον "Δικέφαλο" δύο γκολ σημείωσε ο Μακ (7΄, 84΄), κι από ένα οι Λούκας Πέρεθ (3΄), Πέλκας (14΄), Κίτσιου (34΄), ενώ αυτογκόλ πέτυχε ο Αντριάσεβιτς στο 60΄.

Ήδη στα πρώτα επτά λεπτά ο ΠΑΟΚ είχε σημειώσει δυο γκολ, με τα οποία εξασφάλιζε την πρόκριση. Στο 3΄ μετά από προσπάθεια του Μακ και κόντρες, η μπάλα στρώθηκε στον Λούκας που άνοιξε το σκορ, κι έδωσε το έναυσμα της πρόκρισης στην ομάδα του. Το 2-0 έγινε επίσης γρήγορα. Στο 7΄ ο Λούκας έβγαλε μόνο του τον Μακ, εκείνος πλάσαρε τον Ζελένιτσα κι έδωσε "αέρα" δυο γκολ στον ΠΑΟΚ. Πολύ σύντομα, στο 14΄, ο Κουλούρης έβγαλε τη συρτή σέντρα για τον Πέλκα, που με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λοκομοτίβα, από ελεγχόμενη όμως θέση οφ-σάϊντ.

Η διάθεση των γηπεδούχων για επιθετικό παιχνίδι και γκολ δεν κόπασε. Στο 34΄ ο Κίτσιου πήρε την μπάλα κι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, για να καταλήξει στην αριστερή γωνία του Ζελένιτσα και να γίνει έτσι το 4-0 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο "Δικέφαλος" έφτασε στο 5-0 στο 60΄ με αυτογκόλ, όταν ο Μακ έκανε τη σέντρα από αριστερά, με τον Μρτσέλα να απομακρύνει πάνω στον Αντριάσεβιτς για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα από το σώμα του τελευταίου.

Στο 84΄ ο Μακ από πάσα του Κίτσιου μέσα στην περιοχή με δυνατό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο θριαμβευτικό 6-0, δίνοντας έναυσμα για πανηγυρισμούς στους περίπου 10 χιλιάδες φίλους του που ήρθαν στην Τούμπα για να δουν την πρώτη εντός έδρας παρουσία του ΠΑΟΚ.

Ο νικητής με την πολύ συγκεντρωμένη παρουσία του δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους του. Έχοντας για πρώτη φορά τον Λούκας Πέρεθ στο σχήμα και με πολύ καλή παρουσία από τους υπόλοιπους παίκτες, ο γηπεδούχος έκανε εύκολη υπόθεση τη νίκη και την πρόκριση με ένα σκορ-ρεκόρ. Η αποτελεσματικότητα, η διαρκής κίνηση και η ευτοχία ήταν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ελληνικής ομάδας, οι οπαδοί της οποίας ζήτησαν στο τέλος και μεταγραφική ενίσχυση.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κίτσιου, Τζιόλης, Λούκας - Λέκο, Μπεγκόνια

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζίστρα (Πορτογαλία)

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Κάτσε, Πέλκας, Τζιόλης (46΄ Μαντούρο), Μακ, Λούκας (81΄ Μυστακίδης), Κουλούρης (60΄ Κουλούρης)

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Ζελένιτσα, Μπάρτολετς, Μρτσέλα, Πρένκα (25΄ Μίσιτς), Σόβτσιτς, Μπεγκόνια, Μπρούσιτς, Αντριγιάσεβιτς, Λέκο (46΄ Ντολεζάλ), Μάριτς (56΄ Τσάπαν), Κόλαρ

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση και κυρίως το αποτέλεσμα ήταν ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ιγκόρ Τούντορ. Μάλιστα ο Κροάτης τεχνικός προανήγγειλε μεταγραφικές ενισχύσεις σύντομα αλλά και αντίστοιχα αποδεσμεύσεις.

Αναλυτικά, είπε: «Το βασικό είναι ότι η ομάδα ήταν σε καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά μπήκαν και ορισμένα νέα πρόσωπα στην ομάδα. Είναι σημαντικό που οι ποδοσφαιριστές συνήθισαν σε αυτές τις θερμοκρασίες. Από την Ολλανδία πήγαμε απευθείας στην Κροατία και έπρεπε να συνηθίσουμε σε αυτή την αλλαγή».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στη βελτίωση της ομάδας, αλλά και στον Λούκας Πέρεθ: «Είμαι χαρούμενος για την ομάδα, αλλά και για την επιστροφή του Λούκας. Είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε εδώ. Έκανε και πολύ καλά πράγματα στην άμυνα, που για μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό. Όλη η ομάδα αξίζει συγχαρητήρια για την απόδοση. Δεν θέλω να σταθώ ατομικά σε έναν ποδοσφαιριστή. Είχαμε σωστή νοοτροπία στο παιχνίδι, παίξαμε καλά στην άμυνα και είχαμε την δυνατότητα και να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες, αλλά και να μην δεχθούμε ευκαιρίες από τον αντίπαλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !