22 Φεβρουαρίου 2015

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου


Στα πλαίσια της προετοιμασίας της καθιερωμένης πλέον Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβρη και διοργανώνεται από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας μέσω του Γραφείου Καινοτόμων
Δράσεων της, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του θεσμού κ. Αθ. Μπίντας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κα. Μ. Σκούφα, κ. Ζ. Ζάννα και κ. Χ. Τζαμακλή.

Ο Πρόεδρος υποδέχτηκε τους βουλευτές στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και τους ξενάγησε στον φυσικό χώρο τέλεσης του θεσμού. Αντικείμενο συζήτησης εκτός από τη σύνδεση του θεσμού  «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» με την ιστορία του τόπου μας, υπήρξε και το μεγαλόπνοο σχέδιο της αναστύλωσης του θεάτρου της ρωμαϊκής εποχής, ώστε να καταστεί μόνιμος χώρος τέλεσης των Σκηνικών Αγώνων.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στους στόχους του θεσμού, που είναι αφενός η αναβίωση των πατρογονικών ηθών και εθίμων και αφετέρου η ένταξη της κοινότητας των νέων σε χώρους που χαρακτηρίζονται από πνευματικότητα, όπου οι ιστορικές μνήμες στις πλαγιές του Ολύμπου είναι έντονες και καταλυτικές. Η νέα γενιά με την παρουσία της, το δυναμισμό και την ορμή της δίνει ζωή στα χαλάσματα και προσδίδει ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τον τόπο μας.

Επιπλέον, η υλοποίηση του θεσμού είναι και μια τονωτική ένεση στον τουρισμό του τόπου μας, μιας και κάθε χρόνο παίρνουν μέρος πάνω από 12.000 νέοι από τα σχολεία του νομού μας, των όμορων νομών, από όλη την ελληνική επικράτεια, από θεατρικές ομάδες της διασποράς και πολλά άλλα σχολεία του εξωτερικού. 

Είναι γνωστό, πως ο διεθνής θεσμός «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» που υλοποιείται από νέους με νέους για νέους, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων και της Εθνικής Επιτροπής UNESCO για την Ελλάδα και υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τους Δήμους Κατερίνης, Πύδνας-Κολινδρού και Δίου-Ολύμπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !