Υλικά
800γρ. φιλέτο από µπούτι κοτόπουλο, σε µπουκιές
600γρ. πατατούλες στρογγυλές ή µεγαλύτερες, σε ροδέλες
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
600γρ. πατατούλες στρογγυλές ή µεγαλύτερες, σε ροδέλες
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκοµµένο
1 κρεµµύδι µέτριο, ψιλοκοµµένο
1 καρότο ξυσµένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
1 φλιτζάνι ζωµό λαχανικών
χυµό και ξύσµα από 1 πορτοκάλι
χυµό από 1 λεµόνι
1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουλιάζετε τον κρόκο Κοζάνης σε µισό φλιτζάνι ζεστό νερό.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το µισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κοµµάτια του κοτόπουλου µέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 3
Το βγάζετε στην άκρη µε τρυπητή κουτάλα, προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το κρεµµύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε για λίγο ακόµη.
Βήμα 4
Σβήνετε µε το κρασί και, αφού εξατµιστεί το οινόπνευµα, ρίχνετε στην κατσαρόλα τις πατάτες, το τριµµένο καρότο, τον κρόκο Κοζάνης µαζί µε το νερό, το χυµό και το ξύσµα πορτοκαλιού, το χυµό του µισού λεµονιού καθώς και το µισό ζωµό λαχανικών. Κουνάτε την κατσαρόλα να κατανεµηθεί οµοιόµορφα το φαγητό και µετά την πρώτη δυνατή βράση χαµηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει µέχρι να µαγειρευτούν και οι πατάτες. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε και τον υπόλοιπο ζωµό.
Βήμα 5
Όταν µαγειρευτεί το φαγητό και µείνει µε λίγη σάλτσα, διαλύετε το κορνφλάουρ στον υπόλοιπο χυµό του λεµονιού µαζί µε λίγο νεράκι και δίνετε µια τελευταία βράση µέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Βήμα 6
Αφήνετε το φαγητό να γίνει χλιαρό πριν το µεταφέρετε σε σκεύη φύλαξης και µεταφοράς.
Πηγή:www.olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !