ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΝΙΚΟ ΚΟΥΛΟΥΣΙΑ
8 μανιτάρια porto bello
1 στήθος κοτόπουλου
5 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένες
μια χούφτα τριμμένο κεφαλοτύρι
μια χούφτα τριμμένο ρεγκατο
200ml κρέμα γάλακτος
λίγο θυμάρι
λίγο πιπέρι καγιέν
λίγο σκόρδο
αλάτι κατά το δοκούν
ένα σφηνάκι λευκό κρασί
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Με μανιτάρια
Περιέχει
Μανιτάρια
Αλλαντικά
Κρέμα γάλακτος
Τυριά
Σκόρδο
Φτιάχνει
8 μεγαλα μανιτάρια porto bello
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε τα μανιτάρια μας και τους βγάζουμε τα κοτσανάκια τα οποία ψιλοκόβουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 250 και τοποθετούμε τα μανιτάρια που τα έχουμε βάλει σε ένα ταψί να βγάλουν τα υγρά τους για κάνα δεκάλεπτο. Αυτό μπορεί να γίνει και στο φούρνο μικροκυμάτων για όσους τον χρησιμοποιούν.
Ψιλοκόβουμε το στήθος κοτόπουλου τόσο ώστε να γίνει σαν κιμάς, όσο γίνεται με το μαχαίρι δηλαδή.
Βάζουμε ένα μικρό τηγάνι στη φωτιά με λίγο λάδι -ότι προτιμούμε- εγώ έβαλα σησαμέλαιο και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο με τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών, ρίχνοντάς τους λίγο αλάτι, λίγο σκόρδο σε σκόνη ή μια σκελίδα πολτοποιημένη αν προτιμάτε, λίγο θυμάρι και λίγο πιπέρι καγιέν και τα αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να τελειώσουν τα υγρά από το τηγάνι
κατόπιν σβήνουμε με λευκό κρασί και συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Το κοτόπουλο πρέπει να τρώγεται όταν το βγάλουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ έχουμε βάλει τα τριμμένα τυριά και το ψιλοκομμένο bacon, έχουμε ρίξει την κρέμα γάλακτος και μόλις βγει το κοτόπουλο από το τηγάνι το ρίχνουμε και αυτό και ανακατεύουμε καλά να γίνει ομοιόμορφη η γέμιση.
Τα μανιτάρια μας είναι ήδη έτοιμα στο ταψί μας για να τα γεμίσουμε.
Στάζουμε στο κάθε ένα λίγο ελαιόλαδο και μετά γεμίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε.
Ψήνουμε στους 230 για 20 λεπτά βλέπουμε φυσικά και πότε πιάνει κρούστα η γέμιση και παίρνει χρώμα. Καλή μας όρεξη!!! Καταπληκτικός μεζές για αυτούς που τρώνε μανιτάρια :)
Λίγα μυστικά ακόμα
Θα μπορούσε να γίνει η γέμιση και χωρίς κοτόπουλο μόνο με τα τυριά και το bacon, αλλά έτσι όπως έκανα τη γέμιση έγινε το κάτι άλλο! Δοκιμάστε τα!!!
λίγο πιπέρι καγιέν
λίγο σκόρδο
αλάτι κατά το δοκούν
ένα σφηνάκι λευκό κρασί
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Με μανιτάρια
Περιέχει
Μανιτάρια
Αλλαντικά
Κρέμα γάλακτος
Τυριά
Σκόρδο
Φτιάχνει
8 μεγαλα μανιτάρια porto bello
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε τα μανιτάρια μας και τους βγάζουμε τα κοτσανάκια τα οποία ψιλοκόβουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 250 και τοποθετούμε τα μανιτάρια που τα έχουμε βάλει σε ένα ταψί να βγάλουν τα υγρά τους για κάνα δεκάλεπτο. Αυτό μπορεί να γίνει και στο φούρνο μικροκυμάτων για όσους τον χρησιμοποιούν.
Ψιλοκόβουμε το στήθος κοτόπουλου τόσο ώστε να γίνει σαν κιμάς, όσο γίνεται με το μαχαίρι δηλαδή.
Βάζουμε ένα μικρό τηγάνι στη φωτιά με λίγο λάδι -ότι προτιμούμε- εγώ έβαλα σησαμέλαιο και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο με τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών, ρίχνοντάς τους λίγο αλάτι, λίγο σκόρδο σε σκόνη ή μια σκελίδα πολτοποιημένη αν προτιμάτε, λίγο θυμάρι και λίγο πιπέρι καγιέν και τα αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να τελειώσουν τα υγρά από το τηγάνι
κατόπιν σβήνουμε με λευκό κρασί και συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Το κοτόπουλο πρέπει να τρώγεται όταν το βγάλουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ έχουμε βάλει τα τριμμένα τυριά και το ψιλοκομμένο bacon, έχουμε ρίξει την κρέμα γάλακτος και μόλις βγει το κοτόπουλο από το τηγάνι το ρίχνουμε και αυτό και ανακατεύουμε καλά να γίνει ομοιόμορφη η γέμιση.
Τα μανιτάρια μας είναι ήδη έτοιμα στο ταψί μας για να τα γεμίσουμε.
Στάζουμε στο κάθε ένα λίγο ελαιόλαδο και μετά γεμίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε.
Ψήνουμε στους 230 για 20 λεπτά βλέπουμε φυσικά και πότε πιάνει κρούστα η γέμιση και παίρνει χρώμα. Καλή μας όρεξη!!! Καταπληκτικός μεζές για αυτούς που τρώνε μανιτάρια :)
Λίγα μυστικά ακόμα
Θα μπορούσε να γίνει η γέμιση και χωρίς κοτόπουλο μόνο με τα τυριά και το bacon, αλλά έτσι όπως έκανα τη γέμιση έγινε το κάτι άλλο! Δοκιμάστε τα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !